12.09.2019

Invitație la eveniment

image description

La Cimișlia se va Desfășura Forumul Investițional Regional

În data de 13 septembrie a.c., la Cimișlia, se va desfășura Forumul investițional regional „Parteneriate pentru creștere și dezvoltare durabilă a Regiunii Sud”.

Forumul este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud, Consiliul Raional Cimișlia și Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), în cadrul proiectului „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor”, finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG).

Scopul acestui eveniment este de a atrage investiții autohtone și străine în regiune prin promovarea potențialului investițional al Regiunii de Dezvoltare Sud și a oportunităților investiționale ale raioanelor Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Ștefan Vodă, Leova și Taraclia din componența acesteia. Forumul va facilita crearea parteneriatelor investiționale și va informa potențialii investitori despre facilitățile acordate și oportunitățile oferite de autoritățile publice centrale și locale și de alte instituții și organizații care sprijină dezvoltarea afacerilor în regiune și în țară, sprijinirea unor sectoare economice cu potențial de dezvoltare.

Forumul va reuni reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, ai ministerelor și autorităților publice centrale și locale, ai instituțiilor și organismelor financiare internaționale, ai camerelor de comerț si industrie, exponenți ai întreprinderilor autohtone și de peste hotare, ai asociațiilor de business și infrastructurilor de afaceri, ai sectorului asociativ, mass-media națională și regională.

Programul Forumului include prezentarea Catalogului investițional al Regiunii de Dezvoltare Sud, elaborat și editat în cadrul proiectului „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor”,  și a portalului investițional nou creat www.investsouth.md – unde este plasată toată informația cu privire la climatul investițional regional, ofertele și proiectele investiționale, oportunitățile de afaceri, etc.

De asemenea, în cadrul forumului va fi organizată Bursa Ofertelor Investiționale, care va oferi participanților din cele opt raioane ale Regiunii Sud posibilitatea promovării și prezentării ofertelor investiționale din diverse sectoare ale economiei și oportunități de dezvoltare a unor parteneriate de afaceri cu potențiali investitori din diferite țări.

 

**********************************

Proiectul „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor” este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei „Primarii pentru creștere economică” și implementat de Consiliul Raional Cimișlia în parteneriat cu ODIMM și ADR Sud. Costul proiectului este de circa 336 mii euro, dintre care contribuția UE este de aproximativ 303 mii euro

Share