image description

(Română) INVESTEȘTE ÎN RAIONUL LEOVA

(Română) Raionul Leova dispune de un potențial enorm de dezvoltare prin investiții. Așezarea geografică prielnică, la intersecția celor mai mari artere rutiere naționale și regionale, existența pe teritoriul raionului a căii ferate și a nodului feroviar Iargara, proximitatea față de punctele de trecere a frontierei cu UE prin Romania, Leușeni și Cahul, sînt doar unele avantaje, care favorizează raionul Leova ca locație pentru investiții. În scurt timp se va deschide punctul de trecere Leova (MD) – Bumbăta (RO). La moment lucrările de construcție a podului tranfrontalier sunt în plină desfășurare.
Lansarea apeductului magistral Leova-Iargara, care permite aprovizionarea cu apă potabilă a unei părți importante din localitățile raionului Leova, rețeaua ramificată de energie electrică și gaze naturale, terenuri agricole cu o bonitate sporită, un șir de obiecte proprietate publică și privată propuse potențialilor investitori sub formă de oferte investiționale, toate acestea pot constitui aspecte atractive pentru investitori în vederea dezvoltării afacerilor.
Administrația raionului Leova este deschisă pentru cooperare, inclusiv prin negocierea unor facilități pentru potențialii investi- tori. Vă așteptăm să investiți în raionul Leova, în scopul dezvol- tării economice și sporirii nivelului de trai al locuitorilor acestui frumos colțișor al Republicii Moldova.

(Română) Profilul Investițional al raionului Leova
image description

(Română) Raionul Leova este amplasat în partea de nord-est a Regiunii de Dezvoltare Sud a Republicii Moldova, pe malul stâng al râului Prut. Se învecinează la nord cu raionul Hâncești, la est – cu raionul Cimișlia, la sud-est – cu UTA Găgăuzia, cu raionul Cantemir -la sud și cu România – la vest.  
  • Suprafața – 765 km2;
  • Populația – 51,5 mii locuitori;
  • Densitatea populației – 68 locuitori / km2;
  • Gradul de urbanizare – 29 %;
  • Centrul administrativ – orașul Leova.

image description
image description
image description