Explorați Regiunea de Sud, vizitați orașele și satele în egală măsură, bucurați-vă de cele mai frumoase localități pe care le oferă, priveliștile incredibil de frumoase asupra podgoriilor, dealurilor, văilor și colinelor.
Peisajele mioritice, frumusețea naturală, bucătăria regională, vinurile de renume mondial, oamenii cu o nestăvilită poftă de viață, toate vă așteaptă aici —
în Regiunea Sud.
Turiștii se pot bucura de nenumărate obiective turistice precum: Vinăria Purcari — cea mai veche vinărie din Moldova, fondată în anul 1827, Rezervația științifică “Prutul de Jos” — cel mai mare număr de lacuri naturale, Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din orașul Căușeni — monument unicat în spațiul est-carpatic prin amplasarea sa sub nivelul solului, inclusă în lista patrimoniului omenirii al UNESCO.
Bucătăria tradițională va fi pe placul tuturor gurmanzilor — bucatele pregătite din cele mai variate legume, mămăliga servita cu jumări, fripturi, brânza, smântână. În bucătăria moldoveneasca este populară zeama de pui, borș, tocană, friptură. Nici o sărbătoare tradițională nu se petrece fără sarmale, răcituri, tăiței, învârtite, plăcinte, sarailii cu fructe, legume, nuci etc. În sud, minoritățile etnice precum bulgarii, servesc mangea tradițională (sos cu carne de pui), în timp ce găgăuzii pregătesc shorpa, o supă de carne de oaie foarte condimentată.
Viticultura în Moldova are tradiții multiseculare. Celebrele vinuri moldovenești sunt cunoscute și apreciate departe peste hotarele țării. Toate vinurile din regiunea Sud posedă o aromă unică, minunată și un gust de neuitat. Ele pot fi seci, pentru desert sau tari, pot avea un buchet variat de arome și nuanțe. Dacă doriți să vă cufundați într-un loc unde vi se vor oferi vinuri premiate, preparate delicioase și vederi impresionante, alegeți vizitele la vinării precum — Purcari, EtCetera, Grape Valley, Carahasani-Vin, Basavin.
Catalogul investiționalRegiunea de Dezvoltare Sud (RDS) este situată în partea de sud a Republicii Moldova și cuprinde opt raioane: Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Leova, Ștefan Vodă și Taraclia. Rîul Prut formează o graniță naturală în partea de vest a regiunii, în timp ce rîul Nistru, în mare parte, marchează hotarul de est. În extremitatea de sud-vest, RDS include o mică porțiune, de aproximativ 400 m, din malul stîng al Dunării. Suprafața regiunii constituie 7 379 km2, ceea ce reprezintă aproape un sfert din teritoriul Moldovei. În regiune locuiesc 528 mii de persoane, care formează 15 % din populația țării. Printre regiunile Moldovei, RDS se caracterizează prin cea mai scăzută densitate a populației – 72 locuitori/km2. Majoritatea locuitorilor regiunii, 73 %, sînt rezidenți în mediul rural.
Resurse și materie primă disponibile:
Infrastructura de transport trimodală:
Forța de muncă calificată la cost redus:
Facilitățile și climatul prielnic pentru mediul de afaceri:
Aellentesque blandit arcu eu orci venenatis aliquet. Morbi in quam porta nibh hendrerit dapibus. Donec erat tortor, ullamcorper in dictum a, rhoncus quis risus. Phasellus luctus commodo aliquam. Pellentesque ac orci nec ligula efficitur blandit vel at sem. Sed commodo orci sapien, a finibus odio dignissim ac.
Submit